20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το χοιρινό με κυδώνια, κρασί και θυμάρι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το κρέας.
- Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε 3 λεπτές τομές σε διαφορετικά σημεία και μπήγουμε εκεί τις σκελίδες σκόρδου.
- Στρώνουμε τα κρεμμύδια στον πάτο μιας γάστρας, ακουμπάμε πάνω τους το κρέας και προσθέτουμε 150-200 ml νερό.
- Κλείνουμε με το καπάκι της (ή καλύπτουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε τη γάστρα, τακτοποιούμε τα κυδώνια γύρω από το κρέας και περιχύνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε τα κλωνάρια θυμαριού ανάμεσα στα κυδώνια, κλείνουμε ξανά το σκεύος και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (ή το ταψί) και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.