ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό ρολό γεμιστό με σελινόριζεςΧοιρινό ρολό γεμιστό με σελινόριζες
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σελινάτο χοιρινό, κοκκινιστό, αρχικά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα κλωνάρια του σέλερι και τα βράζουμε για 10 - 12 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα χοντροκόβουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει το κρέας.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το γαρίφαλο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Ρίχνουμε τα κοτσάνια του σέλερι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τα φύλλα του σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών