ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγριογούρουνο κρασάτοΑγριογούρουνο κρασάτο
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

Mαρινάδα

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας, το οποίο φροντίζουμε να καλύπτεται από τη μαρινάδα.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  3. Όταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  4. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
  6. Σβήνουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και λίγο ζεστό νερό, ίσα να σκεπαστεί το κρέας.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
  8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και μαλακό και να δέσει ωραία η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών