Τα αλμυρά ρολά είναι δημοφιλή σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία. Η ταϊλανδική παραλλαγή είναι μια φίνα διασταύρωση του κινεζικού και του βιετναμέζικου στυλ. Τα ανοιξιάτικα ρολά της Ταϊλάνδης τηγανίζονται μέχρι να χρυσίσουν έντονα και να γίνουν τραγανά. Σερβίρονται με σάλτσα τσίλι ή σάλτσα σόγιας.
20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα spring rolls ξεκινάμε και μουλιάζουµε τα βερµιτσέλι σε καυτό νερό για 1-2 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουµε και τα ψιλοκόβουµε.
- Μουλιάζουµε τα αποξηραµένα µανιτάρια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουµε και τα ψιλοκόβουµε.
- Ανακατεύουµε το αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα µικρό µπολ µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
- Σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 1½ κουτ. σούπας ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει έντονα.
- Προσθέτουµε τον κιµά και χρησιµοποιώντας µια κουτάλα διαλύουµε τα σβολάκια.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 15-20 λεπτά, µέχρι να µαγειρευτεί ο κιµάς.
- Προσθέτουµε τα βερµιτσέλι, τα µανιτάρια, το καρότο, τις φύτρες φασολιών, το τζίντζερ, τις σάλτσες ψαριού και στρειδιού και το λευκό πιπέρι. Μαγειρεύουµε για άλλα 4-5 λεπτά.
- ∆οκιµάζουµε και διορθώνουµε την καρύκευση. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει.
- Βάζουµε τα φύλλα για ανοιξιάτικα ρολά σε µια επιφάνεια εργασίας και απλώνουµε λίγο από τον πολτό µε το αλεύρι γύρω από τις άκρες του κάθε φύλλου.
- Βάζουµε 2 κουταλάκια του γλυκού γέµιση στο κέντρο κάθε φύλλου, σε απόσταση περίπου 2,5 εκατοστών από την άκρη.
- Τυλίγουµε και σφραγίζουµε την ένωση µε το µείγµα αλευριού.
- Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά.
- Βυθίζουµε τα ρολά στο λάδι (σε δόσεις) και τα τηγανίζουµε για 7-9 λεπτά ή µέχρι να γίνουν τραγανά.
- Βγάζουµε τα spring rolls από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουµε τα spring rolls µε µια σάλτσα τσίλι της αρεσκείας µας.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.