
25' παρασκευή
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα ροδάκινα
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Ροδάκινα
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με ψητά δοδάκινα, αμυγδαλα μυζήθρα και μέλι, βάζουμε να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, μέχρι να κάψει.
- Στρώνουμε εκεί τις φέτες ροδάκινου και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν τις χαρακτηριστικές σκούρες ραβδώσεις (ή να ροδίσουν στις άκρες, αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι απλό).
- Περιχύνουμε με το μέλι, τακτοποιούμε ανάμεσα στις φέτες τα κλωνάρια δεντρολίβανου και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσουν αρκετά τα ροδάκινα.
Σαλάτα
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά με το πιρούνι τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς μέχρι να φτιάξουμε μια σάλτσα λεία.
- Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 2-3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε τα μισά αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και σκορπίζουμε στη σαλάτα το τυρί και τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
- Τακτοποιούμε στο κέντρο ή περιμετρικά τις φέτες ροδάκινου, περιχύνουμε με το λιγοστό ζουμί του τηγανιού και σερβίρουμε τη σαλάτα με ψητά δοδάκινα, αμυγδαλα μυζήθρα και μέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.