ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδιΣαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδι
25' παρασκευή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα ροδάκινα

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Ροδάκινα

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με ψητά ροδάκινα, αμύγδαλα, μυζήθρα και μέλι, βάζουμε να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, μέχρι να κάψει.
  2. Στρώνουμε εκεί τις φέτες ροδάκινου και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν τις χαρακτηριστικές σκούρες ραβδώσεις (ή να ροδίσουν στις άκρες, αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι απλό).
  3. Περιχύνουμε με το μέλι, τακτοποιούμε ανάμεσα στις φέτες τα κλωνάρια δεντρολίβανου και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσουν αρκετά τα ροδάκινα.

Σαλάτα

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά με το πιρούνι τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να ενωθούν.
  2. Προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς μέχρι να φτιάξουμε μια σάλτσα λεία.
  3. Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 2-3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε τα μισά αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και σκορπίζουμε στη σαλάτα το τυρί και τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
  4. Τακτοποιούμε στο κέντρο ή περιμετρικά τις φέτες ροδάκινου, περιχύνουμε με το λιγοστό ζουμί του τηγανιού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών