ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με κοτόπουλο, κουρκουμά και γιαούρτιΠιλάφι με κοτόπουλο, κουρκουμά και γιαούρτι
50' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι με κάστανα, σταφίδες, βολβούς και κοκκάρια ξεκινάμε και ζεματάμε τα κοκκάρια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 12 -15 λεπτά, τα δε καρότα σε μια δεύτερη κατσαρόλα για 7 - 8 λεπτά.
  2. Δίπλα έχουμε ετοιμάσει δύο μεγάλα μπολ με κρύο νερό και παγάκια στα οποία βάζουμε τα ζεματισμένα κοκκάρια και τα καρότα, για να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το χρώμα τους.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  4. Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα κάστανα στους 200° C για 20 - 30 λεπτά και αφού κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε.
  5. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  6. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό και μετά ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για 3 - 4 λεπτά.
  7. Σουρώνουμε από το ρούμι τις σταφίδες και τις προσθέτουμε μαζί με το ζωμό, το κύμινο και λίγο αλάτι στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά με το καπάκι της.
  9. Σιγοβράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
  10. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κοκκάρια, τα κάστανα και τα καρότα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  11. Μετά προσθέτουμε το φασκόμηλο ή το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT