![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατατοσαλάτα με τριμμένο καρότο και πάπρικα, ξεκινάμε βράζοντας σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πατάτες, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα καρότα και τα ραπανάκια, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
Βινεγκρέτ
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 69.