ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με γλιστρίδαΠατατοσαλάτα με γλιστρίδα
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατατοσαλάτα με τριμμένο καρότο και πάπρικα, ξεκινάμε βράζοντας σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πατάτες, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα καρότα και τα ραπανάκια, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 69.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών