Ένα σαλατοφαγητό, εύκολο, χορταστικό και άκρως απολαυστικό.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Για να το ελέγξουμε αυτό, τις τρυπάμε με ένα λεπτό μαχαίρι ή με ένα ξύλινο σουβλάκι -πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία.
  3. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε στη χύτρα.
  4. Όση ώρα βράζουν οι πατάτες, κάνουμε την προετοιμασία των υπολοίπων υλικών, πλυσίματα, ψιλοκοψίματα κ.
  5. λπ.
  6. Μόλις γίνουν οι πατάτες, φροντίζουμε να τις βγάλουμε από το νερό και να τις αφήσουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε να τις πιάσουμε και να τις ξεφλουδίσουμε.
  7. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους τους οποίους βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε αμέσως για να νοστιμίσουν, προσθέτουμε τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και τη φέτα.
  9. Ανακατεύουμε απαλά, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, γαρνίρουμε με τις ελιές και τα αυγά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών