30'
προετοιμασία
20' βράσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την πατατοσαλάτα με γλιστρίδα, πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Για να το ελέγξουμε αυτό, τις τρυπάμε με ένα λεπτό μαχαίρι ή με ένα ξύλινο σουβλάκι -πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε στη χύτρα.
- Όση ώρα βράζουν οι πατάτες, κάνουμε την προετοιμασία των υπολοίπων υλικών, πλυσίματα, ψιλοκοψίματα κ.λπ.
- Μόλις γίνουν οι πατάτες, φροντίζουμε να τις βγάλουμε από το νερό και να τις αφήσουμε για λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε να τις πιάσουμε και να τις ξεφλουδίσουμε.
- Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους τους οποίους βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
- Αλατοπιπερώνουμε αμέσως για να νοστιμίσουν, προσθέτουμε τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και τη φέτα.
- Ανακατεύουμε απαλά, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, γαρνίρουμε με τις ελιές και τα αυγά και σερβίρουμε.