Για την ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα, ψητό κοτόπουλο και παξιμάδια, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να γίνει.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Σαλάτα
Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.