
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΓια τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα, κολοκυθάκια και παρμεζάνα, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
Σαλάτα
- Κόβουμε τα δύο κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
- Τα άλλα δύο τα κόβουμε πρώτα στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε μισοφέγγαρα πάχους 2 χλστ.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, ανακατεύουμε με τα χέρια, τρίβοντάς τα ελαφρώς, και τα αφήνουμε εκεί για 10-30 λεπτά. Έτσι θα αποβάλουν την υπερβολική αψάδα τους και θα αφήσουν στη σαλατιέρα ένα λιγοστό, πολύ νόστιμο, ζουμί.
- Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σκορπίζουμε τις φλοίδες του τυριού.