20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.

Σαλάτα

  1. Κόβουμε τα δύο κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
  2. Τα άλλα δύο τα κόβουμε πρώτα στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε μισοφέγγαρα πάχους 2 χλστ.
  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, ανακατεύουμε με τα χέρια, τρίβοντάς τα ελαφρώς, και τα αφήνουμε εκεί για 10-30 λεπτά. Έτσι θα αποβάλουν την υπερβολική αψάδα τους και θα αφήσουν στη σαλατιέρα ένα λιγοστό, πολύ νόστιμο, ζουμί.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σκορπίζουμε τις φλοίδες του τυριού.

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών