15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: για 2 κιλά πατάτες

Διαδικασία

  1. Για να κάνουμε τις απόλυτες τραγανές τηγανητές πατάτες του Χριστόφορου Πέσκια, τυλίγουμε μία μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ξεφουρνίζουμε και, μόλις γίνουν χλιαρές και μπορούμε να τις πιάσουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε λεπτές κυδωνάτες.
  3. Τις αδειάζουμε σε μπολ και τις βάζουμε στην κατάψυξη, για 1 ώρα ή μέχρι να κοκαλώσουν (είναι μια τεχνική που εφαρμόζει ο περίφημος Βρετανός σεφ Heston Blumenthal και υιοθέτησε ο Χριστόφορος Πέσκιας).
  4. Τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις τηγανίζουμε όπως είναι, παγωμένες, σε δόσεις, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, στους 170°C για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Οι πατάτες γίνονται πολύ τραγανές εξωτερικά, τρυφερές εσωτερικά και πολύ νόστιμες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών