ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες, πατατούλες, πάπρικαΠατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες Αυτές οι πατάτες θυμίζουν πολύ, σε γεύση και υφή, τις τηγανητές, χωρίς όμως τον κόπο του τηγανίσματος. Στο ίδιο ταψί με τις πατάτες ψήνουμε και σκόρδα, με τα οποία φτιάχνουμε έναν απλό αλλά πεντανόστιμο πουρέ για να τις συνοδεύσουμε.

10' προετοιμασία
35' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: Για 1½ κιλό πατάτες

Για τον πουρέ σκόρδου:

Διαδικασία

  1. Για τις τηγανητές πατάτες… φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα προθερμαίνουμε στους 220°C.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες).
  3. Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί.
  5. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο.
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.
  8. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε.
  9. Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  11. Συνοδεύουμε τις τηγανητές πατάτες φούρνου με τον πουρέ σκόρδου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών