10'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: Για 1½ κιλό πατάτες
Για τον πουρέ σκόρδου:
Διαδικασία
- Για τις τηγανητές πατάτες… φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα προθερμαίνουμε στους 220°C.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες).
- Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί.
- Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.
- Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε.
- Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Συνοδεύουμε τις τηγανητές πατάτες φούρνου με τον πουρέ σκόρδου.