10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
  2. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Κοπανίζουμε τις πατάτες με έναν μπάτη (σφυράκι για το κρέας) ή με ένα μπρίκι ή ακόμη και με την μπουνιά μας, ίσα να σπάσουν αλλά να μη διαλυθούν, αν δυσκολευτούμε, τις κόβουμε κυδωνάτες.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  6. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  7. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  9. Πασπαλίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές με το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών