ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧρωματιστές πατάτες με θυμάριΧρωματιστές πατάτες με θυμάρι Σπάμε τις πατάτες με πέτρα ή με άλλο βαρύ αντικείμενο ώστε να μεγιστοποιήσουμε την τραγανιστή επιφάνεια. Δύο τηγανίσματα και, στο τέλος, ένα σβήσιμο με κρασί κάνει τις αντιναχτές πατάτες μία συνταγή-διαμάντι.

10' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες αντιναχτές Κύπρου, ξεκινάμε και σπάμε τις πατάτες μία-μία με μια πέτρα ή έναν μπάτη ή ένα βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή. Στη συνέχεια, τις αλατίζουμε καλά.
  2. Έπειτα, τις τηγανίζουμε σε μία κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει, σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν μαλακώσουν (αυτό θα πάρει 10 - 15 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
  4. Τραβάμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα και πετάμε το λάδι.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες.
  6. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 20 - 30 δευτερόλεπτα.
  7. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και «αντινάσσουμε» τις πατάτες (κουνάμε έντονα την κατσαρόλα για να ανακατευτούν) για 10 δευτερόλεπτα.

Στο ποτήρι μας, τι άλλο; Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών