Σπάμε τις πατάτες με πέτρα ή με άλλο βαρύ αντικείμενο ώστε να μεγιστοποιήσουμε την τραγανιστή επιφάνεια. Δύο τηγανίσματα και, στο τέλος, ένα σβήσιμο με κρασί κάνει τις αντιναχτές πατάτες μία συνταγή-διαμάντι.
![Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/pancake-patatas-me-kapnisto-solomo-kai-tyri-krema-gastronomos-420x560.jpg?v=1720447012)
Σπάμε τις πατάτες με πέτρα ή με άλλο βαρύ αντικείμενο ώστε να μεγιστοποιήσουμε την τραγανιστή επιφάνεια. Δύο τηγανίσματα και, στο τέλος, ένα σβήσιμο με κρασί κάνει τις αντιναχτές πατάτες μία συνταγή-διαμάντι.
Στο ποτήρι μας, τι άλλο; Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.