
10'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες αντιναχτές Κύπρου, ξεκινάμε και σπάμε τις πατάτες μία-μία με μια πέτρα ή έναν μπάτη ή ένα βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή.
- Στη συνέχεια, τις αλατίζουμε καλά.
- Έπειτα, τις τηγανίζουμε σε μία κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει, σε μέτρια φωτιά.
- Όταν μαλακώσουν (αυτό θα πάρει 10 - 15 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Τραβάμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα και πετάμε το λάδι.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες.
- Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 20 - 30 δευτερόλεπτα.
- Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και «αντινάσσουμε» τις πατάτες (κουνάμε έντονα την κατσαρόλα για να ανακατευτούν) για 10 δευτερόλεπτα.
Στο ποτήρι μας, τι άλλο; Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.