ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες, πατατούλες, πάπρικαΠατάτες βραστές, σπαστές, τηγανητές με πάπρικες
10' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις χρωματιστές πατάτες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  3. Τις απλώνουμε σε ρηχό ταψί, σε μία στρώση, τις αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών