Θα αλευρώσουμε ή θα βουτήξουμε στον κουρκούτι τον μπακαλιάρο και θα τον ρίξουμε στο καυτό λάδι. Θα φτιάξουμε τη σκορδαλιά με πατάτα, με ψωμί, με καρύδι ή αμύγδαλο. Τι λείπει για να συμπληρωθεί το παραδοσιακό τρίπτυχο της 25ης Μαρτίου; Η παντζαροσαλάτα. Βαθυκόκκινα, τραγανά παντζάρια με λαδόξιδο ή με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού συνοδεύουν ωραιότατα τον πρωταγωνιστή της ημέρας, αλλά μπορούμε να τους προσθέσουμε μερικά έξτρα υλικά εμπλουτίζοντας τη σαλάτα μας με γεύσεις και αρώματα: πορτοκάλι και φρέσκια ρίγανη, λόγου χάρη, φυστίκια Αιγίνης (αν νηστεύετε, βγάζετε από τη συνταγή που θα διαβάσετε παρακάτω το ανθότυρο) ή σπανάκι, αντίβ και καρύδια. Έχουμε προτάσεις και με βραστά και με ψητά παντζάρια –στον φούρνο (τα ψήνουμε τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο) βγάζουν όλη τους τη γλύκα, γίνονται πολύ νόστιμα– και με ωμά, τριμμένα. Και μια σαλάτα με παντζαρόφυλλα είναι ωραία ιδέα, πάντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος πορτουγέζικοςΠαστός μπακαλιάρος: 21 συνταγές στον φούρνο και στην κατσαρόλα

Δείτε εδώ 8 συνταγές για σαλάτες με παντζάρια και παντζαρόφυλλα:

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών