20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα παντζάρια με σπανάκι και πορτοκάλι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και τυλίγουμε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο.
  2. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε, τρυπώντας ένα παντζάρι με ένα μαχαίρι.
  3. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό με το λάδι και το ξίδι.
  5. Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε πάνω από τα παντζάρια.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Παντζάρια

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών