15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για το ντρέσσινγκ
Διαδικασία
- Για τη παντζαροσαλάτα με ρόκα, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσσινγκ στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Χωρίζουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα.
- Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φύλλα των παντζαριών για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά μας αρέσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτό και στο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τους βολβούς ακαθάριστους και 1 κουταλιά ξίδι (το οποίο συμβάλλει στο να διατηρηθεί το χρώμα τους, παρά το ότι είναι με τη φλούδα). Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
- Όση ώρα βράζουν τα παντζάρια χοντροκόβουμε με τα χέρια τη ρόκα, τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και την ανακατεύουμε με το μισό ντρέσσινγκ. Την απλώνουμε σε μια φαρδιά πιατέλα.
- Κόβουμε σε μπαστουνάκια την πιπεριά και τη σελινόριζα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε το υπόλοιπο ντρέσσινγκ και τις σταφίδες.
- Μόλις γίνουν τα παντζάρια, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τρίβουμε, φορώντας γάντια, ανάμεσα στις παλάμες μας. Έτσι φεύγει η φλούδα τους πολύ εύκολα.
- Τα κόβουμε σε ροδέλες και μετά σε μπαστουνάκια και τα ανακατεύουμε με την πιπεριά, τη σελινόριζα και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε.
- Απλώνουμε όμορφα αυτό το μείγμα στην πιατέλα με τη ρόκα.
- Κόβουμε το τυρί σε 2 φέτες που ζεσταίνουμε για λίγο σε καυτό γκριλ.
- Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρουμε τη παντζαροσαλάτα με ρόκα, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί.
Μυστικά
- Ελέγχουμε αν έγιναν τα παντζάρια τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
- Μια ενδιαφέρουσα, ξινούτσικη νότα θα δώσει στη σαλάτα η προσθήκη 2 ακτινιδίων, καθαρισμένων και κομμένων σε μπαστουνάκια.