ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα ρόκα με τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδιαΣαλάτα ρόκα με τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το ντρέσσινγκ

Διαδικασία

  1. Για τη παντζαροσαλάτα με ρόκα, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσσινγκ στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χωρίζουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα. 
  3. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φύλλα των παντζαριών για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά μας αρέσουν.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτό και στο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τους βολβούς ακαθάριστους και 1 κουταλιά ξίδι (το οποίο συμβάλλει στο να διατηρηθεί το χρώμα τους, παρά το ότι είναι με τη φλούδα). Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  5. Όση ώρα βράζουν τα παντζάρια χοντροκόβουμε με τα χέρια τη ρόκα, τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και την ανακατεύουμε με το μισό ντρέσσινγκ. Την απλώνουμε σε μια φαρδιά πιατέλα.
  6. Κόβουμε σε μπαστουνάκια την πιπεριά και τη σελινόριζα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε το υπόλοιπο ντρέσσινγκ και τις σταφίδες.
  7. Μόλις γίνουν τα παντζάρια, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τρίβουμε, φορώντας γάντια, ανάμεσα στις παλάμες μας. Έτσι φεύγει η φλούδα τους πολύ εύκολα.
  8. Τα κόβουμε σε ροδέλες και μετά σε μπαστουνάκια και τα ανακατεύουμε με την πιπεριά, τη σελινόριζα και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε.
  9. Απλώνουμε όμορφα αυτό το μείγμα στην πιατέλα με τη ρόκα.
  10. Κόβουμε το τυρί σε 2 φέτες που ζεσταίνουμε για λίγο σε καυτό γκριλ.
  11. Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρουμε τη παντζαροσαλάτα με ρόκα, σταφίδες και κατσικίσιο τυρί.

Μυστικά

  • Ελέγχουμε αν έγιναν τα παντζάρια τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
  • Μια ενδιαφέρουσα, ξινούτσικη νότα θα δώσει στη σαλάτα η προσθήκη 2 ακτινιδίων, καθαρισμένων και κομμένων σε μπαστουνάκια.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών