30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα τσιπς
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Tσιπς
- Αλευρώνουμε ελαφρά τις φέτες από τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο, να καλύψει το σκεύος κατά τα 2/3 περίπου, και μόλις κάψει και αρχίσει να τσιτσιρίζει (αλλά όχι να βγάζει καπνούς), ρίχνουμε τα τσιπς και τα τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, για 4-5 λεπτά την κάθε δόση, ώσπου να γίνουν τραγανά. Είναι σημαντικό να τηγανιστούν σε μπόλικο λάδι και σε δύο δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσουν αντί να τηγανιστούν.
- Τα βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Όσο είναι ζεστά τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα αφήνουμε κατά μέρος σε ζεστό και ξηρό μέρος, όχι σκεπασμένα, για να μη μαλακώσουν.
Σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και τα καρύδια.
- Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με τη ρόκα, βάζουμε από πάνω τα τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και σερβίρουμε αμέσως (βάζουμε τα τσιπς την τελευταία στιγμή στη σαλάτα, για να μην πανιάσουν).