ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡόκα με αχλάδι, πορτοκάλι και σκορδάτα κρουτόν
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα τσιπς

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Tσιπς

  1. Αλευρώνουμε ελαφρά τις φέτες από τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο, να καλύψει το σκεύος κατά τα 2/3 περίπου, και μόλις κάψει και αρχίσει να τσιτσιρίζει (αλλά όχι να βγάζει καπνούς), ρίχνουμε τα τσιπς και τα τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, για 4-5 λεπτά την κάθε δόση, ώσπου να γίνουν τραγανά. Είναι σημαντικό να τηγανιστούν σε μπόλικο λάδι και σε δύο δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσουν αντί να τηγανιστούν.
  3. Τα βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Όσο είναι ζεστά τα αλατοπιπερώνουμε.
  5. Τα αφήνουμε κατά μέρος σε ζεστό και ξηρό μέρος, όχι σκεπασμένα, για να μη μαλακώσουν.

Σαλάτα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και τα καρύδια.
  2. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και αλατοπίπερο.
  3. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με τη ρόκα, βάζουμε από πάνω τα τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και σερβίρουμε αμέσως (βάζουμε τα τσιπς την τελευταία στιγμή στη σαλάτα, για να μην πανιάσουν).

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών