30' προετοιμασία
11' μαγείρεμα
Σύνολο: 41'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τα κρουτόν

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Κρουτόν

  1. Για να φτιάξουμε τη ρόκα με αχλάδι, πορτοκάλι και σκορδάτα κρουτόν, ξεκινάμε φτιάχνοντας τα κρουτον. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τo ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο. Πετάμε το σκόρδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά τους κύβους του ψωμιού με το αρωματισμένο λάδι και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί σε μονή στρώση.
  4. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανοί.
  5. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά απαλά.

Σαλάτα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια, τις ελιές και τα μυρωδικά.
  2. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT