30'
προετοιμασία
11' μαγείρεμα
Σύνολο: 41'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Για τα κρουτόν
Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
Κρουτόν
- Για να φτιάξουμε τη ρόκα με αχλάδι, πορτοκάλι και σκορδάτα κρουτόν, ξεκινάμε φτιάχνοντας τα κρουτον. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τo ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο. Πετάμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε καλά τους κύβους του ψωμιού με το αρωματισμένο λάδι και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί σε μονή στρώση.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανοί.
- Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά απαλά.
Σαλάτα
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια, τις ελιές και τα μυρωδικά.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.