30' προετοιμασία
11' μαγείρεμα
Σύνολο: 41 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τα κρουτόν

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Κρουτόν

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τo ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο.
  3. Πετάμε το σκόρδο.
  4. Ανακατεύουμε καλά τους κύβους του ψωμιού με το αρωματισμένο λάδι και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί σε μονή στρώση.
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανοί.
  6. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά απαλά.

Σαλάτα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια, τις ελιές και τα μυρωδικά.
  2. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Συνταγές με Αχλάδι

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Πορτοκάλι

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών