ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατένια φραντζιπαν πορτοκαλιούΠορτοκαλόπιτα με σοκολάτα και αμύγδαλο
30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για την πορτοκαλόπιτα

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζουμερή πορτοκαλόπιτα αρχικά λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  3. Στη συνέχεια, τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σε μπάλες και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα.
  4. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να αφυδατωθούν και να ροδίσουν ελαφρώς, και τις βγάζουμε.
  5. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το φυτικό «γιαούρτι» με το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το ξύσμα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  7. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Θρυμματίζουμε τα ξερά φύλλα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  9. Ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού και αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί.
  10. Στρώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες πορτοκαλιού.
  11. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό για 6 λεπτά από όταν ξεκινήσει ο βρασμός.
  2. Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα ξύλινο καλαμάκι και τη σιροπιάζουμε.
  3. Αφήνουμε, την πορτοκαλόπιτα, να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στη συλλεκτική έκδοση του Γαστρονόμου «Νηστίσιμα γλυκά»

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών