Αυτή η ζεστή σαλάτα µε παντζάρι περιέχει κύµινο, που αναδεικνύει τις γεύσεις της. Είναι ένα πιάτο που θα το φτιάξουµε ξανά και ξανά. Αν τη σερβίρουµε ως µέρος ενός παραδοσιακού µαροκινού δείπνου, κόβουµε τα παντζάρια σε µεγάλους κύβους και όχι σε φέτες, έτσι ώστε να τρώγονται εύκολα µε τα δάχτυλα.

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βράζουµε τα παντζάρια σε αλατισµένο νερό για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν. Τα αφήνουµε µέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να τα κόψουµε.
  2. Σε ένα βαθύ µπολ χτυπάµε µε ένα πιρούνι το ελαιόλαδο µε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το κύµινο και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι για να φτιάξουµε ένα ντρέσινγκ.
  3. Φορώντας λαστιχένια γάντια, έτσι ώστε να µη λεκιάσει τα χέρια µας ο χυµός από τα παντζάρια, ξεφλουδίζουµε τους ζεστούς βολβούς. Κόβουµε τα παντζάρια στη µέση και µετά σε λεπτές φέτες και τα βάζουµε στο µπολ µε το ντρέσινγκ. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, τον µαϊντανό και αλάτι και ανακατεύουµε καλά. Σερβίρουµε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών