10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με παντζάρια και κύμινο, βράζουµε τα παντζάρια σε αλατισµένο νερό για 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν. Τα αφήνουµε µέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να τα κόψουµε.
- Σε ένα βαθύ µπολ χτυπάµε µε ένα πιρούνι το ελαιόλαδο µε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το κύµινο και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι για να φτιάξουµε ένα ντρέσινγκ.
- Φορώντας λαστιχένια γάντια, έτσι ώστε να µη λεκιάσει τα χέρια µας ο χυµός από τα παντζάρια, ξεφλουδίζουµε τους ζεστούς βολβούς.
- Κόβουµε τα παντζάρια στη µέση και µετά σε λεπτές φέτες και τα βάζουµε στο µπολ µε το ντρέσινγκ.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι, τον µαϊντανό και αλάτι και ανακατεύουµε καλά.
- Σερβίρουµε ζεστή τη σαλάτα με παντζάρια και κύμινο ή σε θερµοκρασία δωµατίου.