ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με καρότο και πορτοκάλιΣαλάτα με καρότο και πορτοκάλι
15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, με καρότα και ψητά παντζάρια ξεκινάμε φτιάχνοντας τη μαρινάδα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρότα, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  5. Τραβάμε τα λαχανικά μας από τη μαρινάδα και τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Περιχύνουμε με 4 -5 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε περίπου για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δε θέλουμε τα λαχανικά μας να ψηθούν πολύ, αλλά να μείνουν λίγο τραγανά στο κέντρο τους.
  6. Τα κόβουμε σε ροδέλες, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το ταψί, με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με άνηθο και αλάτι και σερβίρουμε τη σαλάτα με καρότα και ψητά παντζάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών