15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, με καρότα και ψητά παντζάρια ξεκινάμε φτιάχνοντας τη μαρινάδα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρότα, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Τραβάμε τα λαχανικά μας από τη μαρινάδα και τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Περιχύνουμε με 4 -5 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε περίπου για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δε θέλουμε τα λαχανικά μας να ψηθούν πολύ, αλλά να μείνουν λίγο τραγανά στο κέντρο τους.
- Τα κόβουμε σε ροδέλες, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το ταψί, με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με άνηθο και αλάτι και σερβίρουμε τη σαλάτα με καρότα και ψητά παντζάρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.