20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για την παντζαροσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και ανθότυρο, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι - πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
  3. Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε.
  4. Τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ελαφρώς το λάδι, το ξίδι και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα.
  3. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπάμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών