20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Σάλτσα
Διαδικασία
- Για την παντζαροσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και ανθότυρο, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι - πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία.
- Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ελαφρώς το λάδι, το ξίδι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκορπάμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.