ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνεΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνε
30' προετοιμασία
55' ψήσιμο
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 24 εκ.

Βάση

Κρέμα φυστικιού Αιγίνης

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με βερίκοκα και κρέμα φυστικιού Αιγίνης, ξεκινάμε με τη βάση.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό και 60 γρ. από το αλεύρι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σχετικά σφιχτή ζύμη.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τάρτα

  1. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  2. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε να εφαρμόσει στον πυθμένα και στα τοιχώματα του σκεύους. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα φυστικιού

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το αλεύρι, την σκόνη φυστικιού, το μπέικιν πάουντερ την άχνη και το βούτυρο. Μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βγάζουμε την τάρτα από την κατάψυξη και τη βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω την κρέμα φυστικιού.
  4. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα βερίκοκα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και η βάση να γίνει τραγανή.
  5. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγο ακόμη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT