ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρηςΠατατοσαλάτα με μυρωδικά, αντζούγιες και ντρέσινγκ κάππαρης
40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες στον ατμό ή τις ρίχνουμε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα (για να μη στριμωχτούν και διαλυθούν) με 1/2 φλιτζάνι νερό. Τις σκεπάζουμε και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε συνθήκες ατμού, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό επιπλέον.
  2. Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε απαλά. Τις αρταίνουμε ζεστές, γιατί έτσι γίνονται πολύ νόστιμες.
  3. Προσθέτουμε την κάππαρη, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα στα ποτήρια που επιλέξαμε.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα μπολ και βάζουμε 1 κουτ. γλυκού σε κάθε ποτήρι. Γαρνίρουμε με μερικές φέτες αυγοτάραχο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγοτάραχο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών