ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γιαχνί με μυρωδικά και σύγλινοΠατάτες γιαχνί με μυρωδικά και σύγλινο, της Εύης Βουτσινά
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί σε ομελέτα, ξεκινάμε χτυπώντας καλά τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες, το γιαούρτι και το τυρί και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά.
  3. Προσθέτουμε την ομελέτα και όταν αρχίζει να πήζει 2 πόντους από τα τοιχώματα -θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά- τη σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι ή με ένα πιάτο, γυρίζουμε ανάποδα το τηγάνι πάνω στο πιάτο και αδειάζουμε την ομελέτα από την άψητη πλευρά μέσα στο τηγάνι, ώστε να ψηθεί για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  4. Τη συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή χόρτα βραστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών