20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200° C. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το ελιαόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ανακατεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Βγάζουμε για λίγο το ταψί με τις πατάτες από τον φούρνο, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα και τις πιπεριές, περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών