ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και αυγάΤηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και αυγά
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις φουρνιστές πατάτες με πιπεριές Φλωρίνης και χωριάτικο λουκάνικο προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200° C.
  2. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το ελιαόλαδο.
  3. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  4. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ανακατεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Βγάζουμε για λίγο το ταψί με τις πατάτες από τον φούρνο, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα και τις πιπεριές, περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών