
1 ώρα
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Κομμάτια: περίπου 20 κομμάτιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατατοκεφτέδες παναρισμένους σε σιμιγδάλι, ξεπλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε μεγάλο μπολ με το πιρούνι ή με το πρες πουρέ και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι, κάπως πλακέ.
- Αδειάζουμε το σιμιγδάλι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρουμε τα κεφτεδάκια.
- Γεμίζουμε ένα βαθύ σκεύος με λάδι κατά τα 2/3 και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.