ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινοΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινο
15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες φούρνου σαν τηγανητές, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180- 200°C.
  2. Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις σκουπίζουμε καλά.
  3. Διαλέγουμε ένα μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση, τις ρίχνουμε εκεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αλατοπίπερο). Ανακατεύουμε καλά και τις απλώνουμε στο ταψί σε μονή στρώση.
  4. Τις ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντάς τες και στρώνοντάς τες ξανά σε μονή στρώση στα μισά του χρόνου, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμη καυτές και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών