ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανηΠατάτες γιαχνί αγιορείτικες, με συνταγή του Μοναχού Επιφάνιου – οι καλύτερες που έχουμε φάει
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες γιαχνί με σαλάμι Λευκάδος, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά κατά τα 2/3, αλατοπίπερο, τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα, και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκαλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σκορπίζουμε το σαλάμι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών