Ανοίγουμε ένα ρουστίκ ροζέ κρασί και απολαμβάνουμε αυτό το πλέον μαμαδίστικο και εύκολο φαγητό. Η αυνταγή είναι του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΑΦΑΚΑ.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά κατά τα 2/3, αλατοπίπερο, τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα, και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκαλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Σκορπίζουμε το σαλάμι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών