Δεν είναι τυχαίο που η νηστεία συμπίπτει με την εποχή της αφθονίας μη ζωικών προϊόντων. Αυτή, αλλά και οι θρησκευτικές γιορτές, με συγκεκριμένο διατροφικό εθιμοτυπικό, ακολουθούν τον κύκλο της φύσης. Τον Απρίλιο που συνήθως περιλαμβάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφθονούν τα ψωμωμένα θαλασσινά και ένα ασύλληπτο πλήθος από χόρτα καθώς και πολλά ανοιξιάτικα λαχανικά και μυρωδικά. Τα κάθε λογής χόρτα, μυρωδικά και θαλασσινά λοιπόν, αποτελούν βασικό υλικό σε γιαχνιστά και τσιγαριαστά, νηστίσιμα πιάτα ακόμη και σούπες από τα οποία προκύπτει ένας αληθινός γαστρονομικός πλούτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρακοστή: έθιμα και φαγητά της λαϊκής μας παράδοσηςΣαρακοστή: έθιμα και φαγητά της λαϊκής μας παράδοσης

Δείτε εδώ 19 συνταγές συνταγές με θαλασσινά:

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αστακός

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών