ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες με πικάντικη σάλτσαΓαρίδες με πικάντικη σάλτσα
30' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κεφάλια από τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.
  2. Πιέζουμε με την κουτάλα τα κεφάλια για να βγάλουν τον νόστιμο ζωμό τους.
  3. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σέλινο, την πατάτα, τη δάφνη και τα καρότα.
  4. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να υπερκαλύψει όλα τα υλικά κατά 5 εκ. και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  6. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό σε ένα σκεύος.
  7. Αφαιρούμε και πετάμε τα κεφάλια γαρίδας και τη δάφνη και ρίχνουμε το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα στον πολυκόφτη.
  8. Προσθέτουμε το ταχίνι, τον λεμονοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ρίχνοντας σταδιακά όσο ζωμό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια υδαρής κρέμα.
  9. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι και το πιπέρι καγιέν, τις γαρίδες και την κρέμα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ίσα ίσα να γίνουν οι γαρίδες και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  10. Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό προζυμένιο ψωμί.

Στο ποτήρι μας : Όποιο λευκό κρασί με οξύτητα μας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών