ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκαλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλιΚαλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Βουτάμε τα καλαμάρια στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών