30'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά με μπαχαράτο σιμιγδάλι κάνουμε ως εξής: Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε λωρίδες ή ροδέλες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, θα πρέπει να δείξει 180-190°C).
- Περνάμε τα καλαμαράκια από το μείγμα παναρίσματος, τινάζουμε ελαφρά για να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Μυστικά
Δεν πετάμε τίποτα: Όσο στεγνό μείγμα παναρίσματος περισσέψει, δεν το πετάμε! Προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να φτιάξουμε έναν μέτριο χυλό. Στο λάδι που τηγανίσαμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε, μέχρι να γίνουν ωραίες, ρόδινες τηγανίτες!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.