
30'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 46'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα, αρχικά ανακατεύουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα, τη ζάχαρη, τη fish sauce, το tamarind, τη sriracha και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ρυζομακάρονα σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καλαμάρι για 2 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σκεύος.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο λάδι που έμεινε ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα, τις φύτρες φασολιού και σοτάρουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά.
- Προσθέτουμε τα noodles, τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το καλαμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα φιστίκια και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε το ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα,
Μυστικά
*Τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.