ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPad ThaiPad Thai
30' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 46'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα, αρχικά ανακατεύουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα, τη ζάχαρη, τη fish sauce, το tamarind, τη sriracha και το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ρυζομακάρονα σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα κρατάμε στην άκρη.
  6. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καλαμάρι για 2 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα.
  7. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σκεύος.
  8. Στην ίδια κατσαρόλα και στο λάδι που έμεινε ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα, τις φύτρες φασολιού και σοτάρουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  9. Προσθέτουμε τα noodles, τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το καλαμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Σκορπίζουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα φιστίκια και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε το ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα,

Μυστικά

*Τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Νουντλς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών