Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το εθνικό πιάτο της Ταϊλάνδης, σίγουρα είναι το πιο δημοφιλές. Πρόκειται για ένα stir fry με πολλά και ετερόκλητα συστατικά και πολλές υφές. Λαχανικά, κρέας, τόφου ή γαρίδες, φύτρες, άλλα λιγότερο μαγειρεμένα και άλλα περισσότερο. Ιδανικά, το μαγειρεύουμε σε γουόκ, στο οποίο ανακατεύουμε εύκολα και γρήγορα τα υλικά, χωρίς να τα ταλαιπωρήσουμε.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, να κάψει καλά.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομματάκια του τόφου και τα ροδίζουμε ελαφρώς για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τα νουντλς, ελαφρώς στραγγισμένα (το νερό που θα έχουν κρατήσει θα βοηθήσει να μαλακώσουν περαι- τέρω στο ολιγόλεπτο μαγείρεμα), τη σάλτσα tamarind, την κέτσαπ και τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις φύτρες και αλάτι και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το ανακάτεμα.
  6. Ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει τα νουντλς και, αν όχι, προσθέτουμε 1 σφηνάκι νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο ακόμα, μέχρι να το πιουν.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Μυστικά

Ο καθένας προσθέτει στη μερίδα του κατά βούληση όποιο από τα κοντιμέντα επιθυμεί, άλλο για δροσιά, άλλο για να το κάνει πικάντικο, άλλο για άρωμα, άλλο για την υφή...

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών