![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Με μια ξύλινη οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι από τη γάμπαρη, από το άνοιγμα που έχει το κέλυφος κάτω από το κεφάλι. Ψαλιδίζουμε τις κεραίες και ό,τι εξέχει πολύ.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πατάτες.
- Σε 2 λεπτά προσθέτουμε τη γάμπαρη και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 2 - 3 φορές. Προσθέτουμε βραστό νερό σχεδόν να σκεπάζει τα υλικά. Ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο αλάτι μόνο για τις πατάτες. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μείνουν με το λάδι τους.
- Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε το μαϊντανό και στο τέλος, όταν είναι έτοιμο το φαγητό, λίγο λεμόνι, αν μας αρέσει.
- Συνοδεύουμε τις γαρίδες με μια πράσινη σαλάτα με διάφορα λαχανικά και ραπανάκια.