ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες αχνιστές, κρασάτεςΓαρίδες αχνιστές, κρασάτες
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Με μια ξύλινη οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι από τη γάμπαρη, από το άνοιγμα που έχει το κέλυφος κάτω από το κεφάλι. Ψαλιδίζουμε τις κεραίες και ό,τι εξέχει πολύ.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πατάτες.
  3. Σε 2 λεπτά προσθέτουμε τη γάμπαρη και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 2 - 3 φορές. Προσθέτουμε βραστό νερό σχεδόν να σκεπάζει τα υλικά. Ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο αλάτι μόνο για τις πατάτες. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μείνουν με το λάδι τους.
  4. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε το μαϊντανό και στο τέλος, όταν είναι έτοιμο το φαγητό, λίγο λεμόνι, αν μας αρέσει.
  5. Συνοδεύουμε τις γαρίδες με μια πράσινη σαλάτα με διάφορα λαχανικά και ραπανάκια.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών