Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες
Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει κάπως. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αχνίσει.

Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες

Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ξύσμα λάιμ, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες
Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες

Ρίχνουμε τις γαρίδες καθαρισμένες, εκτός από την ουρά. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και σερβίρουμε τις αχνιστές γαρίδες.

Γαρίδες αχνιστές, κρασάτες

 

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει κάπως.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αχνίσει.
  3. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματίνια, το ξύσμα λάιμ, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και σερβίρουμε τις αχνιστές γαρίδες

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών