Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει κάπως. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αχνίσει.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ξύσμα λάιμ, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες καθαρισμένες, εκτός από την ουρά. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και σερβίρουμε τις αχνιστές γαρίδες.
5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 1
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει κάπως.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αχνίσει.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα ντοματίνια, το ξύσμα λάιμ, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και σερβίρουμε τις αχνιστές γαρίδες
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.