ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζωμός πεσκανδρίτσας
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε σκέτη μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ καλά, ώστε να αχνίσει. 
  2. Ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο και, μόλις κάψει και αχνίσει και αυτό, προσθέτουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
  3. Σοτάρουμε μέχρι τα κεφάλια και τα κελύφη να αποκτήσουν έντονο κόκκινο χρώμα.
  4. Ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, το αφήνουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις και συμπληρώνουμε με 1 λίτρο ζεστό νερό. 
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις το υγρό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τους αστεροειδείς γλυκάνισους.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε με ξεσκέπαστο σκεύος για 30 λεπτά.
  8. Περνάμε το ζωμό από ψιλό σουρωτήρι ή τουλπάνι , πιέζοντας με κουτάλα ώστε να βγάλουν το μέγιστο της νοστιμιάς τους τα υλικά. Αν ο ζωμός είναι λιγότερος από 1 λίτρο, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.

Μυστικά

  • Τουλπάνι θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ραπτικής και σε ορισμένα με είδη κουζίνας.
  • Το ψαχνό από τις γαρίδες το κρατάμε για άλλη συνταγή.

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών