ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυδοπίλαφο πολίτικοΜυδοπίλαφο πολίτικο

 

40' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το μυδοπίλαφο με πιπεριές Φλωρίνης και κάρι από τον Λευτέρη Λαζάρου, αρχικά πλένουμε καλά τα μύδια, τρίβουμε τα κελύφη με συρμάτινο βουρτσάκι και τραβάμε με απότομη κίνηση τον βύσσο, το γένι που εξέχει.
  2. Τα πλένουμε ξανά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
  3. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό.
  5. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
  6. Ρίχνουμε τα μύδια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το εστραγκόν και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  8. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σείοντας το σκεύος για 5 λεπτά.
  9. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μαγειρεμένο ρύζι, το κάρι και αλατοπίπερο.
  10. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, και αποσύρουμε.
  11. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο με πιπεριές Φλωρίνης και κάρι αμέσως.

Ένα λευκό κρητικό χαρμάνι, με Βηλάνα ή Πλυτό, αλλά και μια Μαντινεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 146.

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών