ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνισμένα σε ξανθιά μπίρα και μουστάρδαΜύδια αχνισμένα σε ξανθιά μπίρα και μουστάρδα «Τα καλοκαίρια στην Αντιγόνη μού θυμίζουν μύδια αχνιστά. Όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια τα πέρασα στην Αντιγόνη, στα Πριγκιπόννησα. Δεν θέλουν πολύ κρασί για το σβήσιμο, αμά όσο βάζω, φροντίζω να είναι καλό κρασί. Σκόρδο δεν έβαλα, μη σας πέσει βαρύ», μας είπε η Ρέα Μπούρτζη, που μας τα έφτιαξε στο ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα μύδια αχνιστά με λεμόνι και ρίγανη, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τον χυμό και τις φέτες λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και 500 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 8-10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τη ρίγανη και τα μύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν.
  3. Σερβίρουμε τα μύδια σε βαθύ μπολ μαζί με το ζουμί τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών