ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜυδοπίλαφοΜυδοπίλαφο με μύδια από τον ΘερμαϊκόΣτο τεύχος του «Γ» Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, η Ρέα Καλφάογλου από το Γενίκιοϊ, ένα μακρινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μας συστήνει το νηστίσιμο συνταγολόγιο της Πόλης, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα συγκλονιστικά μύδια της Μαύρης Θάλασσας, του Βοσπόρου και του Μαρμαρά.

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το μυδοπίλαφο με λίγο ντούζικο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι, τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπίπερο και 400 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον λεμονοχυμό και το ούζο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
  3. Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζουμε και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα μύδια.
  5. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών