ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες γεμιστές με γαρίδεςΑγκινάρες γεμιστές με γαρίδες
15' προετοιμασία
42' βράσιμο
Σύνολο: 57'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγκινάρες γεμιστές με γαρίδες, καρδιά μαρουλιού και μυρωδικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις αγκινάρες για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε μια πιατέλα.
  3. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ξίδι και τις γαρίδες και τις βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  4. Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σόγια, το λεμόνι, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα τις αγκινάρες και σερβίρουμε.

Μυστικά

Πως καθαρίζουμε τις αγκινάρες: βγάζουμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, κόβουµε και πετάµε τις άκρες από τα φύλλα της κάθε αγκινάρας µέχρι το σηµείο εκείνο – περίπου στη µέση του µήκους τους – που φαίνονται τρυφερά. Με ένα κουτάλι βγάζουµε τον µαλλιαρό πυρήνα και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο, για να μη μαυρίσουν.

Πλούσια τα γευστικά ελέη του καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού, είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος για τους οινικούς συνδυασμούς. Ας καταλήξουμε, λοιπόν, σε απλές και ασφαλείς λύσεις. Πατροπαράδοτα, ούζο και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό ρετσίνα, πιπεράτη και βοτανική, το εθνικό κρασί των μεζέδων! Και πιο προχωρημένα, ξηρά λευκά αφρώδη και παγωμένα ισπανικά Sherry Manzanilla.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών