Οι σκληροπυρηνικοί πελάτες στραβοκοιτάζουν τις πάσης φύσεως μακαρονάδες, καθότι θεωρούν πως δεν είναι μεζές που αρμόζει σε τσιπουράδικο. Άδικο δεν έχουν, όμως αφενός είναι γενικά δημοφιλείς και αφετέρου στο Φιλαράκι ειδικά κάνουν μια φανταστική εκδοχή.

Το Φιλαράκι, Κροκίου 54, Παλαιά, Βόλος, Τ/6950-670.794

25' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρόνια με καραβίδες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε.
  3. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  4. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και, αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  7. Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  10. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα μακαρόνια με τις καραβίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών