25'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρόνια με καραβίδες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
- Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε.
- Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και, αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα μακαρόνια με τις καραβίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.