30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις πένες μόνο 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό ψαριού με τα κεφάλια των καραβίδων για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα μπολ.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις καραβίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Βγάζουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.
  5. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο για μισό λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
  6. Προσθέτουμε τις πένες και βράζουμε για άλλα 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  7. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

Ένα Ασύρτικο ή ένα Viognier.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών