30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με καραβίδες και ντοματίνια, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις πένες μόνο 3 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό ψαριού με τα κεφάλια των καραβίδων για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις καραβίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο για μισό λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τις πένες και βράζουμε για άλλα 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Ένα Ασύρτικο ή ένα Viognier.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.