20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το πέστο
Διαδικασία
- Για τις πένες με γαρίδες, μανιτάρια και πέστο, σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε καλά όλα τα υλικά για το πέστο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τις γαρίδες και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο.
- Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.