20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το πέστο

Διαδικασία

  1. Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε καλά όλα τα υλικά για το πέστο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις γαρίδες και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο.
  6. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Μανιτάρια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών