ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά με λάιμ, τζίντζερ και τσίλιΜύδια αχνιστά με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κυδώνια με φασόλια, πρώτα ξεπλένουμε καλά τα φασόλια από το νερό του μουλιάσματος και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με τον ζωμό. Ζεσταίνουμε, ξαφρίζοντας σχολαστικά, μέχρι το υγρό να πάρει βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Τα αφήνουμε κατά μέρος, μέσα στο ζουμί τους, το οποίο πρέπει απλώς να τα σκεπάζει (αν είναι περισσότερο το υγρό, αδειάζουμε όσο χρειάζεται).
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια και προσθέτουμε νερό που ίσα να τα καλύψει.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, και αποσύρουμε.
  6. Πετάμε όσα κυδώνια δεν άνοιξαν (θα χρειαστούμε 36, δηλαδή έξι κυδώνια ανά μερίδα) και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη και το ζουμί τους, ξεχωριστά.
  7. Ρίχνουμε το ζουμί των κυδωνιών στην κατσαρόλα με τα φασόλια και προσθέτουμε το σέλινο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μοιράζουμε το φαγητό σε βαθιά πιάτα και βάζουμε από 6 κυδώνια σε κάθε μερίδα. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT