ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΌστρακα αχνιστά με μανιτάρια και σάλτσα μπίραςΌστρακα αχνιστά με μανιτάρια και σάλτσα μπίρας Εξαίσιο έδεσμα τα στρείδια και σχετικά ακριβό. Για να μην πάει έστω και ένα χαμένο, ακολουθούμε τις οδηγίες της διαδικασίας σχετικά με το ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο γκριλ, αλλά ψήνουμε πρώτα ένα, βλέπουμε αν είναι έτοιμο στον χρόνο που πρέπει, ώστε να τον προσαρμόσουμε ελαφρώς ανάλογα με τη συσκευή μας, και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

15' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα στρείδια ψητά, σερβιρισμένα με σκορδοστούμπι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τρία είδη μπούκοβου, και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Ετοιμάζουμε θράκα δυνατή και ψήνουμε τα στρείδια για 2 λεπτά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε πολύ δυνατό, προθερμασμένο γκριλ για 5-7 λεπτά.
  3. Απλώνουμε το χοντρό αλάτι σε μια φαρδιά πιατέλα και τακτοποιούμε εκεί τα στρείδια.
  4. Ραντίζουμε με το σκορδοστούμπι και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τα στρείδια πάνω σε στρώμα αλατιού, τα μοιράζουμε σε γερά, πλυμένα και μεγάλα φύλλα κέιλ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών