15'
προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 6 ως μεζές
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα στρείδια ψητά, σερβιρισμένα με σκορδοστούμπι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τρία είδη μπούκοβου, και αφήνουμε κατά μέρος.
- Ετοιμάζουμε θράκα δυνατή και ψήνουμε τα στρείδια για 2 λεπτά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε πολύ δυνατό, προθερμασμένο γκριλ για 5-7 λεπτά.
- Απλώνουμε το χοντρό αλάτι σε μια φαρδιά πιατέλα και τακτοποιούμε εκεί τα στρείδια.
- Ραντίζουμε με το σκορδοστούμπι και σερβίρουμε αμέσως.
Μυστικά
Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τα στρείδια πάνω σε στρώμα αλατιού, τα μοιράζουμε σε γερά, πλυμένα και μεγάλα φύλλα κέιλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.