ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά με λευκό κρασί και κρόκο ΚοζάνηςΜύδια αχνιστά με λευκό κρασί και κρόκο Κοζάνης
1 ώρα προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε όστρακα αχνιστά με μανιτάρια και σάλτσα μπίρας, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζουμε σχολαστικά τα όστρακα (εκτός από τα μύδια) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
  2. Τα μύδια τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε όπως περιγράφουμε στη συνταγή «Μύδια αχνιστά με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι». Τα στραγγίζουμε και αυτά για 15 λεπτά.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, και σοτάρουμε τα ντοματίνια με το σκόρδο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, πάντα σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα αποβάλουν.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπίρα με τη μουστάρδα και το θυμάρι και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με το ζουμάκι που έχει μείνει στο μπολ τους, ρίχνουμε και τα όστρακα όλα μαζί και κλείνουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  7. Μετριάζουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα σε αυτό το διάστημα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών